Barnomsorg - Övertagande/delad barnomsorgsplacering

Denna e-tjänst har 4 steg
  • 1. Övertagande/delad barnomsorgsplacering
  • 2. Förhandsgranska
  • 3. Signera
  • 4. Skicka in



Information

Denna e-tjänst är till för dig som vill ansöka om övertagande / delad barnomsorgsplacering.

 

De vårdnadshavare som har barn i barnomsorg i Munkedals kommun (förskola, dagbarnvårdare eller fritidshem) men som inte är sammanboende, har möjlighet att ha delad barnomsorgsplacering om båda är i behov av plats. Varje hushåll registrerar sin aktuella inkomst och får sedan var sin faktura utifrån respektive familjs skattepliktiga inkomster.

 

Önskar ni delad placering ansöker ni om detta genom att fylla i rutan Delad placering i ansökan.

 

Har båda vårdnadshavare haft tillgång till barnomsorgsplaceringen men det blir ändrade förhållande så bara en behöver platsen, så kan den som behöver den ta över hela ansvaret för barnets barnomsorgsplacering.

 

I detta fall fyller ni i rutan Övertagande av barnomsorgsplacering i ansökan. Ni fyller även i vem av er som ska ta över ansvaret för platsen.

 

Förutsättningar

  • Du behöver ett bank-ID för att starta e-tjänsten.
  • Ansökan bygger på att båda vårdnadshavare signerar digitalt. Först när båda vårdnadshavare signerat skickas ansökan in.
  • Du kan även ladda ner ansökan som blankett  i PDF-format, utan att logga in med bank-ID. Ifall PDF-blankett används, så måste blanketten skrivas ut och vara undertecknad av båda vårdnadshavarna för att vara giltig. Den skickas sedan till: Munkedals kommun, Barn och utbildning, 455 80 Munkedal 

 

Har du frågor?

Kontakta barnomsorgssekreterare Ann-Sofi Kristiansson via e-post ann-sofie.kristiansson@munkedal.se eller via telefon på 0524-181 46.

 

Behandling av personuppgifter

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om barnet/eleven och dig som vårdnadshavare, så som namn, adress, mobilnummer, personnummer, e-post och adress. Syftet med en sådan behandling är för att kunna dokumentera din ansökan. Personuppgiftsansvarig är Barn- och Utbildningsnämnden. Läs mer om hur Munkedals kommun hanterar dina personuppgifter på munkedal.se.

 

 


Information

Inloggning

Inloggning krävs för denna e-tjänst

E-tjänsten måste signeras innan inskick

Tillgänglig som PDF

Ladda ned